Hva med din egen Lamborghini fra Pocher?

Lamborghini

Playdon.no har fått inn flere råtøffe byggesett med superbiler fra Lamborghini. Designeren og produsenten er Pocher, kanskje det mest eksklusive merket innen denne kategorien. Selskapet ble grunnlagt av Arnaldo Pocher, opprinnelig gullsmed og gravør fra Italia. Hans første kreasjon ble presentert i 1966, der Pocher vakte oppsikt med en nydelig modellutgave av en kjent sportsbil fra Fiat. Eldre utgaver av modellene fra Pocher er som antikviteter å regne. Det finnes et stort ettermarked for alle modellene, der prisene gjerne går i taket på de mest sjeldne produktene Pocher lanserte.

Pocher har siden det utviklet seg til å bli stadig mer avanserte og eksklusive. Det sier litt om grundigheten, at mange modeller er bygget basert på tegningene fra den originale bilen.

Pocher og kjente Hornby

Pocher har siden 2004 samarbeidet med Hornby, et kjent selskap innen modeller og byggesett. Samtidig som dette samarbeidet ble inngått, utviklet de sammen et nytt fokus på modellene fra Pocher. Modellene er nå mer rettet mot de råeste bilene og motorsyklene som finnes på markedet. Blant annet har Pocher lansert flere versjoner av Lamborghini Huracán og Lamborghini Aventador.

Les også: VM i Scalextric bilbane

Designet som superfly

Noe av de mest spesielle med Lamborghini Huracán og Lamborghini Aventador, er at designet er inspirert av stealth-flyene som brukes av det amerikanske forsvaret (F22 Raptor og F-117A Nighthawk). Dette ser man tydelig på bilens karosseri, dersom man sammenligner med superflyene. Resultatet er råtøffe biler som er meget populære. Dessverre koster originalene som du kan kjøre med, mer enn bare skjorta. Dette er eksklusive biler som superstjernene ofte flotter seg i.

Lamborghini for politiet

Når det er sagt, det finnes mer ”vanlige” folk som også kjører disse superbilene. I Italia finnes det noen få versjoner av Lamborghini Huracán som er spesialbygde for politiet, mens i Dubai kan lovens lange arm jakte syndere på veiene i spesialbygde Lamborghini Aventador. Det kan ikke være enkelt å stikke fra myndighetene, når politiet enkelt drar på med 350 km/t (se video av politibilen i Dubai).

Autentisk og eksklusivt

Skalaen som benyttes på byggesettene Lamborghini Huracán og Lamborghini Aventador fra Pocher, er 1:8. Dette er rett og slett store saker, og ikke det du nødvendigvis forventer fra et byggesett. Modellbilene måler nesten 60 cm fra snute til ende og veier over 7 kg. Fordi Pocher er eksklusivt og ettertraktet, er dette noe som egner seg utmerket som gave i spesielle anledninger (les gavetips for de yngre).

Byggesettene fra Pocher er ikke vanskelige å sette sammen, men du trenger litt tid. De fleste består av over 800 deler, der enkelte skal skrus sammen slik at modellen blir mer robust. Alle karosseridelene er støpt i metall og ferdigmalte, mens øvrige deler kommer i en rekke forskjellige materialer. Pocher er veldig nøye på det at byggesettet skal se så autentisk ut som mulig.

Se videoen, så skjønner du hva vi mener!