Beste tips til julegaver? Kjøp på nett!

Lek

Julekvelden kommer som kjent brått på i følge det gamle ordtaket. I dag er det vanlig å foreta julehandelen mens man sitter hjemme i stua. Det er enklere å finne gode idéer enn om man tråler den ene butikken etter den andre, og du slipper både kø ved kassa og å drasse med deg tunge pakker hjem. Bestiller du på nett, blir julegavene levert hjem til deg.

Hos Playdon.no ser vi at julehandelen allerede er i gang. Her får du noen tips til julegaver vi vet mange vil sette pris på.

Julegaver til de minste

Småtroll liker alt som har sterke farger og som beveger seg. Våre I/R-leker for barn er populære nå som det lir mot jul. Det som det selges mest av er brannbiler, ambulanser og politibiler. De er forholdsvis rimelige og tåler en støyt. For de yngste barna er disse lekene en fin introduksjon til radiostyrte innretninger av alle slag. Fordi kontrollene er enkle, er det lett for selv 3-åringer å få grepet på bilene. De litt større kan også prøve seg på kransettet fra Silverlit eller de tilhørende modellene. Med litt fantasi kan ungene lage sin egen byggeplass. Hva med å transportere julegodter med heisekran og lastebil? Her får ungene garantert timevis med moro og uendelige muligheter for krestiv lek.

Moro for hele familien

En av bestselgerne er startpakken fra Scalextric. Dette er julegaver som kan engasjere hele familien, eller som passer utmerket for sosiale samvær med venner. Scalextric er kongen av kule bilbaner og har vært på markedet gjennom flere generasjoner. Faktisk finnes det hundrevis av klubber over hele verden som er sentrert rundt bilrace på Scalextric-baner. I utvalget finner du utmerkede alternative julegaver dersom du vil overraske flere familiemedlemmer på samme tid. Startsettet kan være til hele familien, mens hver enkelt kan få sin egen racerbil. Husk å gjøre det noenlunde likt! Enkelte modeller, som Scalextric Bentley Continental GT3 har klare fordeler på racerbanen. Såfremt sjåføren klarer å holde fartsmonsteret på veien!

Se Bentleyen på youtube!

Julegaver til de bortskjemte

Dersom du er ute etter julegaver som skiller seg ut, er byggesettene fra Pocher utmerkede. Byggesettene av fartsfantom fra Lamborghini er helt rå å se på, samt morsomme å sette sammen. Detaljene er imponerende, der for eksempel karosseriet er i lett metall, hjulene i ekte bilgummi, hjulene har fjæring, styringsmekanismen virker, alle dører og luker kan åpnes og så videre. Dette er en perfekt gave til alle som er bilinteresserte eller opptatte av lekker design. Julegaver som dette blir ikke glemt. Vi utvider stadig sortimentet, og per i dag har vi råtøffe Lamborghini Aventador og Lamborghini Huracán i flere varianter. Prikken over i-en er å sette din nye Lamborghini i det spesialdesignede glassmonteret fra Pocher.

Se Lamborghini Aventador på Top Gear.

Start din egen Scalextric racing-klubb

R/C bil

Hvorfor ikke start din egen klubb med konkurranser på Scalextric bilbane? Dette er faktisk mer vanlig enn du kanskje tror. Spesielt i England og USA finnes det massevis av slike klubber, der entusiaster i alle aldre møtes og konkurrerer om hvem som er den beste racerbilsjåføren. Slike klubber er ikke bare sosiale og hyggelige, de arrangerer ofte temmelig seriøse mesterskap med premier som vitner om at de tar konkurransene seriøst.

Her er noen tips dersom du ønsker å starte din egen Scalextric racing-klubb.

Finn et egnet lokale

Ta høyde for at klubben kan bli populær – billøp med Scalextric bilbane er utrolig morsomt og man blir fort bitt av basillen. Et godt sted å starte er for eksempel en garasje som ikke brukes til noe fornuftig. Der har du som regel også enkel tilgang til strøm, samt plass til å bygge en ganske stor bilbane. Se video fra noen som tar dette seriøst!

Planlegg dine Scalextric baner

Beregne nok plass på underlaget du vil bygge selve banene på. Du kommer garantert til å skifte layout etter hvert som du ønsker forandring og nye utfordringer. Mange bruker et eget Scalextric tegneprogram på PC eller tegner på papir når de gjør dette (dette finner du gratis her for PC). Da blir det også enklere å beregne hvilke typer skinner du trenger, alt ettersom hvordan banene dine skal se ut. Ekstra Scalextric skinner finner du i utvalget på Playdon.no.

Forvent utforkjøringer

Sørg for å ha god nok plass rundt banene også, slik at det er enkelt for sjåførene å nå alle deler av den. Bilene fyker gjerne ut i svingene i ny og ne. og da er det om å gjøre å få de raskt i gang igjen, om du skal ha noen sjanse i konkurransen. Har du ekstra stor plass, hva med å bygge tribuner for tilskuere og sjåfører som venter på tur?

Depot og verksted

Dersom du har plass, ha en egen benk som du bruker som ”bilverksted”. Etter hvert som man blir mer og mer proff i Scalextric bilbanerace, får man garantert lyst å mekke litt på bilene. Det finnes mange nyttige tips for de som vil skaffe seg en liten fordel eller to. For eksempel kan du pusse dekkene forsiktig med fint sandpapir, slik at bilen får bedre banegrep. Noen ganger må også deler skiftes, kanskje etter en voldsom krasj (deler til bilene kan bestilles).

Bilgal? Les også om byggesettene fra Pocher.

Lag regler

Bilrace på Scalextric bilbane er enda mer spennende. når du arrangerer skikkelige konkurranser med klare regler. Ofte har racing-klubber egne fastsatte grunnregler, som blir justert med tilleggsregler i forhold til hvilke race de skal ha. Enkelte ganger er det vanlig å bruke like biler (se for eksempel på GT Lightning) slik at alle stiller likt, mens andre ganger er det fritt frem. Da dukker det ofte opp råskinn som Bentley Continental GT3 eller Audi R8 på startstreken.

Vinneren av Garasjeklubben Grand Prix er…

Et standard oppsett for en racing-runde (mange arrangerer flere runder, slik som i golf), er for eksempel 10 runder rundt banen, der du bruker elektronisk tidtager og rundeteller. Totaltiden kan gi et visst antall poeng, eller man kun kårer først til mål etc. Har du premier klare blir det ekstra spennende og morsomt. Premier kan kjøpes inn ved at alle deltakere betaler en avgift for å få stille til start.