Tips til julegaver

Julegaver

Leter du etter tips til julegaver, er det å surfe på nettbutikker som vår en av de beste løsningene. I vanlige butikker kan det være vanskelig å få oversikt, samt de er ofte fylt til randen nå før jul. På nettet sitter du hjemme i fred og ro, og kan sjekke mange produkter og butikker uten noe stress og mas. I tillegg er blant annet vår nettbutikk ofte betydelig rimeligere enn vanlige butikker.

Mange av våre produkter egner seg for flere aldersgrupper. Radiostyrte biler er for eksempel nesten like populære blant halv-voksne mennesker, som blant den yngre garde.

Julegaver som engasjerer flere

Bilbaner er ypperlige som gaver for noen som kan dele. En Scalextric bilbane med App-kontrollsett innbyr til at flere kan leke og konkurrere sammen. For å gjøre det mer spennende, kan man også sørge for at hver racerbilsjåfør få egen bil. Dette er også julegaver som kan suppleres senere med ekstra skinner og annet morsomt tilleggsutstyr.

Tredimensjonale puslespill er også populære og noe som flere kan engasjere seg om sammen. Settene du finner i vårt utvalg er i høy kvalitet, detaljert og vinner priser for sin gode design. Disse gir timevis med kreativ utfordring.

Droner er blant de mest populære gavene

Radiostyrte droner kan faktisk ha mye av samme funksjonen som bilbaner, når det gjelder det å leke og utfolde seg sammen. Har alle hver sin drone, kan man enkelt lage konkurranser og ”baner” som skal flys på tid. Man kan også lage spennende oppdrag som skal løses.

Hos oss finner du droner i alle prisklasser, til og med droner med innebygd kamera. Disse igjen gir uante muligheter for utforsking, noe de mange videoene på Youtube vitner om. Filming med droner av natur og omgivelser, kan være spennende og lærerikt. Plutselig oppdager man ting i omgivelsene som man ikke så før man fikk det i fugleperspektiv.

Spar tid og penger

Det er flere fordeler med å handle på nett. For det første slipper du alt maset i butikkene nå før jul. Stresset i butikkene er noe som gjør hele høytiden til et masete prosjekt for mange. Med nettbutikker som Playdon.no, kan du sitte stille og rolig hjemme i stua og gjøre det viktigste innkjøpene før jul. Den raske leveringstiden gjør også sitt til at du ikke trenger stresse unødvendig. Alle bestillinger som foretas på en ukedag før klokka 12, sendes samme dag. vanligvis har du varen hjemme hos deg innen det er gått mellom 2 og 4 dager. Husk likevel at dette er mest avhengig av posten, spesielt i førjulstiden.

Å handle på nett er ofte billigere enn om du går i vanlige butikker, og det er også trygt. Våre sider er sikret med SSL og all informasjon du oppgir når du bestiller, er kryptert. Du har også flere sikre betalingsmetoder å velge mellom. Betaling med kredittkort og vanlig bankkort er det vanligste, men du kan også velge PayPal og Klarna Checkout. Klarna er et fakturasystem der du kan velge å motta en faktura, du kan foreta delbetalinger og du kan betale med kort. Gjennom Klarna kan du også handle julegaver med delbetalinger.

Les: Derfor handlet jeg alle julegavene på nettet.

Start din egen Scalextric racing-klubb

R/C bil

Hvorfor ikke start din egen klubb med konkurranser på Scalextric bilbane? Dette er faktisk mer vanlig enn du kanskje tror. Spesielt i England og USA finnes det massevis av slike klubber, der entusiaster i alle aldre møtes og konkurrerer om hvem som er den beste racerbilsjåføren. Slike klubber er ikke bare sosiale og hyggelige, de arrangerer ofte temmelig seriøse mesterskap med premier som vitner om at de tar konkurransene seriøst.

Her er noen tips dersom du ønsker å starte din egen Scalextric racing-klubb.

Finn et egnet lokale

Ta høyde for at klubben kan bli populær – billøp med Scalextric bilbane er utrolig morsomt og man blir fort bitt av basillen. Et godt sted å starte er for eksempel en garasje som ikke brukes til noe fornuftig. Der har du som regel også enkel tilgang til strøm, samt plass til å bygge en ganske stor bilbane. Se video fra noen som tar dette seriøst!

Planlegg dine Scalextric baner

Beregne nok plass på underlaget du vil bygge selve banene på. Du kommer garantert til å skifte layout etter hvert som du ønsker forandring og nye utfordringer. Mange bruker et eget Scalextric tegneprogram på PC eller tegner på papir når de gjør dette (dette finner du gratis her for PC). Da blir det også enklere å beregne hvilke typer skinner du trenger, alt ettersom hvordan banene dine skal se ut. Ekstra Scalextric skinner finner du i utvalget på Playdon.no.

Forvent utforkjøringer

Sørg for å ha god nok plass rundt banene også, slik at det er enkelt for sjåførene å nå alle deler av den. Bilene fyker gjerne ut i svingene i ny og ne. og da er det om å gjøre å få de raskt i gang igjen, om du skal ha noen sjanse i konkurransen. Har du ekstra stor plass, hva med å bygge tribuner for tilskuere og sjåfører som venter på tur?

Depot og verksted

Dersom du har plass, ha en egen benk som du bruker som ”bilverksted”. Etter hvert som man blir mer og mer proff i Scalextric bilbanerace, får man garantert lyst å mekke litt på bilene. Det finnes mange nyttige tips for de som vil skaffe seg en liten fordel eller to. For eksempel kan du pusse dekkene forsiktig med fint sandpapir, slik at bilen får bedre banegrep. Noen ganger må også deler skiftes, kanskje etter en voldsom krasj (deler til bilene kan bestilles).

Bilgal? Les også om byggesettene fra Pocher.

Lag regler

Bilrace på Scalextric bilbane er enda mer spennende. når du arrangerer skikkelige konkurranser med klare regler. Ofte har racing-klubber egne fastsatte grunnregler, som blir justert med tilleggsregler i forhold til hvilke race de skal ha. Enkelte ganger er det vanlig å bruke like biler (se for eksempel på GT Lightning) slik at alle stiller likt, mens andre ganger er det fritt frem. Da dukker det ofte opp råskinn som Bentley Continental GT3 eller Audi R8 på startstreken.

Vinneren av Garasjeklubben Grand Prix er…

Et standard oppsett for en racing-runde (mange arrangerer flere runder, slik som i golf), er for eksempel 10 runder rundt banen, der du bruker elektronisk tidtager og rundeteller. Totaltiden kan gi et visst antall poeng, eller man kun kårer først til mål etc. Har du premier klare blir det ekstra spennende og morsomt. Premier kan kjøpes inn ved at alle deltakere betaler en avgift for å få stille til start.