Lima togbaner – nyheter på Playdon.no

Lima - ITALO togsett

Nå som det nærmer seg jul, kan det lønne seg å følge ekstra med på hva som skjer her på Playdon.no. Vi har nylig utvidet sortimentet med 3 kjempetøffe togbaner fra italienske Lima. Denne produsenten er synonym med elektriske togbaner og modelltog i aller beste kvalitet. Selskapet har levert detaljrike tog til folk i alle aldre, helt siden 1950-tallet. Settene du finner her hos oss, egner seg både for de som vil ha en enkel leke, og for de som kanskje senere vil utvide til å kompliserte landskap for togbaner.

Lima ITALO for de med fremtidsplaner

Lima ITALO er settet for de som eventuelt vil utvide hobbyen. Dette settet har nemlig de standard togskinnene fra Lima i metall, som er strømførende og tilkobles en medfølgende transformator. Mange starter med togbaner og sett som dette, der de bygger selv landskapet rundt. Du finner tonnevis med nyttige og spennende tips om hvordan man lager realistiske kulisser for togsett som dette, for eksempel på denne siden. Materialene du trenger er ikke all verden, og du kommer langt med litt pappmaché, lim og hobbymaling.

Dette er en hobby som ofte utvikler seg til en lidenskap, der man stadig utvider både i omfang og kompleksitet. Selv om mange slike landskap ser svært avanserte ut, er det faktisk enklere enn de fleste tror, og også billigere. Mye kan bygges på egenhånd, noe som gir rom for kreativ utfoldelse og utforsking i massevis.

Togbaner for barn

For den yngre garde, som kanskje ikke har de største utbyggingsplanene, passer Lima ETR 500 Frecciarossa utmerket. Toget kjører på standard AA batterier og er enkelt å komme i gang med. Med i pakken får du enkle signallys, stasjonsbygning, landskap og skinner som kan settes sammen i forskjellige baner.

Selve togsettet er en tro kopi av det første høyhastighetstoget i Europa. Elegante Frecciarossa knytter sammen Milano og Roma, samt Milan og Napoli. Jomfruturen ble unnagjort på slutten av 1980-tallet, der toppfarten ble målt til hele 319 kilometer i timen. Lima ETR 500 Frecciarossa har lys som virker, både fremme i lokomotivet der motoren sitter, samt i dummy-lokomotivet bak.

Togsett med radiostyring

Lima Passengers R/C passer også til barn over 3 år. Her får du med egen lekematte med ferdigbygde hus, tunell og skog i papp. Dette togsettet er den komplette lekeplassen for små lokomotivførere. Selve togsettet inneholder et lokomotiv med lys og lyder. Slike detaljer gjør leken mer moro, spesielt i tuneller og med dempet belysning. Lokomotivet drar 3 vogner ved hjelp av standard AA batterier, og styres med en enkel radiostyring. Selv barn fra 3 år mestrer dette uten problem. For mange er dette en fin måte å lære seg litt om elektronikk, samtidig som man får muligheten til å bruke sin egen fantasi og kreativitet.