Droner er morsomme, men tenk på sikkerheten

2Fast2Fun - Focus Drone Quadrocopter

Droner er blitt utrolig populære leker for både voksne og unge. De avanserte lekene gir svært mange muligheter, alt ettersom hvilken modell du velger. Droner med kamera gjør at du kan utforske og lage kjempetøffe videoer. Du kan også konkurrere med dronene, med hinderløyper og flyvekonkurranser. Ha sikkerheten i fokus, uansett hvordan du bruker radiostyrte droner.

Her er noen ting du bør tenke på:

Pass på lampa!

Tenk litt på sikkerheten når du flyr med droner. Hjemme i huset er det fort gjort å komme borti gjenstander som kan bli ødelagte, bilder som står i bokhylla, taklamper og lignende. Å ikke fly innendørs er som regel ikke et alternativ, da mange foretrekker å øve seg her før de forflytter seg utendørs. Det kan være en god idé å bruke et dedikert rom til å fly droner i, et rom der du ikke risikerer å ødelegge noe.

Tenk også på at droner kan få skader, selv om våre produkter er av god kvalitet. Flyr du i full fart inn i en vegg, kan det godt hende du blir sittende med reparasjoner og kanskje utskifting av deler.

Ta hensyn til folks privatliv

Når du flyr droner utendørs har du en del andre ting du bør tenke på. Har dronen din kamera (se CX-30W FPV Quadrocopter – et av våre mest populære produkter), bør du huske at det å filme naboer eller andre kan oppleves som ubehagelig og som et inngripen i deres privatliv. Ser du på Youtube, finner du mange utrolig flotte videoer av landskap og spennende prosjekter. For eksempel denne, der en glad amatør tilfeldigvis oppdaget at det ble spilt inn scener til siste Star Wars i nabolaget hans!

Unngå ulykker

Å fly droner utendørs kan også være en belastning for fugler og andre dyr. Ta hensyn til våre flyvende venner, spesielt i hekketiden. Dette er som regel ikke et stort problem i urbane strøk, men tenk likevel over det om du bor i by.

En av de mest alvorlige sikkerhetshensyn du bør tenke på når du leker deg med droner, er sivil og militær luftfart. Du bør absolutt ikke bruke dronen din til å filme eller utforske nær en flyplass, og definitivt ikke i områder for innflygning. Dette gjelder også selv om du ikke er i nærheten av flyplasser. Det har hendt at droner har forårsaket nestenulykker med helikoptre, også i tettbebygde strøk.

Les: Slik blir du droneflyver.

Droner kan forårsake personskader

De minste dronene (som 2Fas2Fun FAH Quadrocopter) er fine til å starte med om man er nybegynner, og de vil som regel ikke kunne skade personer noe særlig. Men, la uansett være å fly direkte over andre mennesker eller rett i nærheten av de. Et rotorblad i høy hastighet vil kunne skade for eksempel øyne, selv om de er laget av plast og er små. Farten har også mye å si. Droner som ”dylter” borti noen forårsaker neppe alvorlige skader, men kommer de i høy fart, stiller det seg annerledes.